Oral and Dental Health Resourse Centre

Ortodonti

Ortodonti
Modern ortodonti rättar till dina tänder på ett enkelt och bekvämt sätt.

Grundläggande om ortodonti

Vad är tandreglering?

Tandreglering innebär att tandläkaren rättar till tänder och käkar som står fel. Sneda eller felställda tänder är svårare att rengöra och löper större risk att förloras tidigare på grund av karies och parodontala sjukdomar. De kan orsaka extra påfrestningar på tuggmusklerna vilket kan leda till huvudvärk, käkproblem och smärta i nacke, axlar och rygg. Tänder som är sneda eller inte sitter på rätt plats kan också vara störande utseendemässigt. Läs artikeln "Vad är tandreglering?"

Att justera tänder med ortodontibehandling

American Association of Orthodontists rapporterar att 4,5 miljoner människor i USA använder tandställning eller annan utrustning för att räta upp tänderna och få ett friskt, vackert leende. Läs artikeln "Att justera tänder med ortodontibehandling"

Diastema och behandlingsalternativ

Ett ”diastema” är ett mellanrum mellan en eller två tänder. Framtänderna i överkäken är den plats där man oftast ser diastema. Många barn har diastema när mjölktänderna försvinner, men i många fall försvinner mellanrummen när de permanenta tänderna kommer upp. Läs artikeln "Diastema och behandlingsalternativ"

Tandställning och annat

Vuxna och tandställning

Det är inte för sent att rätta till ditt leende. Läs om hur modern utrustning kan korrigera ditt leende på ett diskret sätt. Läs artikeln "Vuxna och tandställning"

Kosmetisk tandvård