Tandvård för barn: De bästa hemligheterna för att hålla ditt barns leende skinande och friskt
Badge field

Tandvård för barn: De bästa hemligheterna för att hålla ditt barns leende skinande och friskt

Published date field

När de första tänderna börjar komma upp i ditt barns mun kanske du känner dig orolig över att ge honom/henne rätt tandvård och se till att hans/hennes tänder förblir vita, rena och fria från hål. Lämplig tandvård för barn innebär mer än att bara borsta ditt barns tänder varje dag. Det innebär att känna till allmän tandhygien, så att du kan lära ditt barn hur de tar hand om sina egna tänder under hela livet.

Börja med att lära dig rätt sätt att borsta ditt barns tänder. Spädbarn och småbarn bör använda en mycket mjuk tandborste och geltandkräm utformad för yngre barn. När barnen blir äldre kan du uppmuntra dem att hålla tänderna rena genom att ge dem tandborstar och tandkräm som gör det roligt att borsta tänderna. Visa ditt barn hur man borstar med små, cirkulära rörelser längs tandköttskanten och se till att uppmuntra korrekt tandhygien genom att borsta och använda tandtråd efter varje måltid.

Tandvård för barn behöver inte kännas överväldigande. Försök att involvera dina barn så mycket som möjligt så att de känner sig glada och motiverade när det gäller att hålla sina tänder och sitt tandkött friskt. Överväg att ta med dina barn till en barntandläkare som förstår hur man gör tandkontroller mindre skrämmande. Pediatriska tandläkarmottagningar har ofta leksaker, spel och filmer som hjälper barn att slappna av och tycka att det är roligt att gå till tandläkaren. Din barntandläkare kan gå igenom korrekt tandhygien för barn och kommer att hjälpa dig att hitta fler resurser för att hålla ditt barns tänder och tandkött friska.